Antalya’da Gezilmesi Gereken Popüler Yerler

Antalya gezilecek yerler ; Akdeniz kıyısında yer alan Antalya. Dünyanın dört bir yanından gelen gezginler için popüler bir turizm merkezidir. Muhteşem plajları, antik...

Antalya gezilecek yerler ; Akdeniz kıyısında yer alan Antalya. Dünyanın dört bir yanından gelen gezginler için popüler bir turizm merkezidir. Muhteşem plajları, antik kalıntıları ve hareketli bir gece ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vadetmektedir. Görülecek ve yapılacak çokşey varken, Antalya gezilecek yerler in en iyi yerleri daraltmak zor. Fakat sizin için en popüler yerleri listeledik!

1- Kaleiçi

Antalya’da ilk gezilecek yer eski Kaleiçi bölgesidir. Bu tarihi yer, teknelerle dolu güzel bir limana, keşfedilecek çok sayıda büyüleyici dar sokağa sahiptir. Bu, rahatlatıcı bir yürüyüş yapmak ve Akdeniz manzarasının keyfini çıkarmak için mükemmel bir yerdir.

2- Perge Antik Kenti

Antalya’da ziyaret edilmesi gereken bir başka harika cazibe merkezi de Perge antik kentidir. Bu antik kent, M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanır ve bazı inanılmaz kalıntılara ev sahipliği yapar. Tiyatro, akropol ve hatta antik hamamları keşfedin. Bu, tarih meraklılarının bölgenin geçmişi hakkında bilgi edinmesi için harika bir yerdir.

3- Antalya Müzesi
Bir doz kültür için Antalya Müzesi olmazsa olmazdır. Bu müze, etkileyici bir arkeolojik eserler, heykeller ve resimler koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin geçmişi hakkında her şeyi öğrenip ve bölgenin en önemli eserlerinden bazılarına yakından bakma imkanınız var.

4- Konyaaltı Plajı
Son olarak dışarıda eğlenceli bir gün geçirmek için Konyaaltı Plajı’na gidin. Bu plajda parasailing, jet ski ve daha fazlası gibi sizi eğlendirecek birçok aktivite var. Ayrıca, bir şeyler atıştırmak veya serinletici bir içeceğin tadını çıkarmak için çok sayıda restoran ve bar vardır.

5- Yivli Minare

Hiçbir şeyi kaçırmamak için Yivli Minare’yi mutlaka ziyaret edin. Antalya antik kentinde bulunan, uzun minareli güzel bir camidir. 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Ve şehrin zengin tarihi ve kültürünün bir hatırlatıcısıdır. Ayrıca minarenin tepesinden Akdeniz’in ve aşağıdaki şehrin muhteşem manzarasını hayranlıkla izleyeceksiniz.

6- Düden Şelalesi
Antalya merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz doğa harikalarından biri olan Düden Şelalesi, merkeze sadece 10 kilometre uzaklıktaki Kepez ilçesinde yer alıyor. Halk arasında Düdenbaşı Şelalesi olarak da bilinen Düden Şelalesi; seyir terasları, ahşap yürüyüş yolları, kafeler, restoranlar ve çay bahçeleriyle özellikle yaz aylarında çok popüler bir gezi alanı. Ayrıca 2 kola ayrılan Düden Şelalesi’nin suları 9 kilometre daha devam ederek Antalya’nın falezlerinden 40 metre yükseklikten Akdeniz’e dökülerek muhteşem bir manzara oluşturuyor.

7- Sandland
Antalya’nın en ilginç müzelerinden biri olan ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Sandland. Antalya Kum Heykel Müzesi, dünyaca ünlü Lara Plajı’nda yer alıyor. Ve Antalya’yı gezerken mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Çünkü her yıl değişen temasıyla, metrelerce büyüklükte yüzlerce kumdan heykelin arasında unutulmaz bir gezi yapısı olan açık hava müzesi, aynı zamanda dünyanın en büyük kum heykel alanlarından birine ev sahipliği yapıyor.

8- Tahtalı Dağı
Olimpos Dağı olarak da bilinen Tahtalı Dağı, Antalya’da doğa sporları yapmak için gideceğiniz en güzel yerlerden biri. Beydağları’nın en yüksek zirvelerinden birine sahip olan Tahtalı Dağı, aynı zamanda 2.375 metre yüksekliğiyle bölgenin en yüksek noktalarından biri. Asırlık sedir, çam, çınar ve ardıç ağaçlarıyla süslü dağ etekleri. Ayrıca yaz aylarında bile buz gibi havasıyla doğa yürüyüşleri için ideal.

9- Kaleiçi Marina

Antalya’nın tarihi semti Kaleiçi’nde yer alan ve çevresi yüzlerce yıllık surlarla çevrili Kaleiçi Marina, hem Antalya’nın en sevilen gezi alanlarından biri. Hem de Kemer, Adrasan, Tekirova, Kaş ve Kalkan tekne turlarının çıkış noktası. Bir tarafında Antalya falezleri, diğer tarafında küçük Mermerli Plajı’nın bulunduğu Kaleiçi Marina. Renkli balıkçı kayıklarının sıralandığı yürüyüş yolu, balıkçı restoranları, kafeler, barlar, konserlerin.  yeri olan küçük tiyatrosu, seyir terasları ve deniz kenarındaki etkileyici kayalık oturma alanları ile Antalya merkezinde ilk uğramanız gereken yerler arasında.

10- Antalya Atatürk Evi ve Müzesi
Antalya merkezindeki en hareketli caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi üzerinde, Karaalioğlu Parkı ve Kaleiçi’nin. Hemen yanında güzel bir konumda yer alan Antalya Atatürk Evi ve Müzesi. 11 Mart 1930 yıllarında Atatürk’ün Antalya’ya yaptığı ziyaret sırasında kaldığı tarihi Osmanlı konağında hizmet veriyor. Çünkü Merkezi konumundan dolayı şehri gezerken mutlaka karşınıza çıkacak olan bu etkileyici müzede.  Atatürk’ün kaldığı oda ve kişisel eşyaları, Atatürk’ün gezi sırasında çekilen fotoğrafları, dönem mobilyaları.  ile süslü odalar, silah ve para koleksiyonları gibi pek çok tarihi hazineyi inceleyin
Ne aradığınız önemli değil, Antalya’nın size sunacak bir şeyleri mutlaka vardır. Çünkü çarpıcı plajları, antik kalıntıları ve çeşitli aktiviteleri ile bölgenin zengin kültürünü keşfetmek ve deneyimlemek için bizimle iletişime geçmeniz yeterli!

Çünkü size ve sevdiklerinize çok ama çok önem veriyoruz.

Özel tekne turu detaylarını incelemek için :

https://aslarturizm.com/tur/kekova-ozel-tekne-turu-kekova-ozel-tekne-turu-fiyat-kekova-ozel-tekne-turu-ucret/

Taşıma fiyatlarımız hakkında bilgi almak için :

kaskalkanshuttle.com

Youtube Kanalımızı incelemek için :

https://www.youtube.com/@aslarturizm6651

Ziyaretçi Görüşleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar

Günlük turlar ile Antalya’da nereleri görebilirsiniz? Antalya kaleiçi
Antalya, Türkiye’nin popüler turistik destinasyonlarından biridir ve en önemli bölgesi Antalya...
VIP Transfer
En uygun fiyata transfer hizmeti bul